Gruba i suha koža na stopalima? Ne više!

Njegovati stopala prema metodi DIY je vrlo jednostavno. Trebate toplu vodu i malo šampona, turpiju za pete ili kamen plovućac, sol i jestivo ulje ( bućino, suncokretovo, maslinovo, kokosovo,kakaovo….sasvim svejedno), male vrećice i tople čarapice.kamen-za-pete opiraspa

Grubu kožu peta najlakše ćete ukloniti velikim turpijama koje su namijenjene upravo za to područje, nakon namakanja ili tuširanja kada je koža omekšana. Nikako ne preporučam turpije u obliku ribeža ili strugalicu sa žiletom. Osim što su vrlo nespretne za upotrebu, opasne su. Ukoliko napravite krivu procjenu stanja vaših peta, velika je vjerojatnost da ćete se porezati na mjestu koje teško zacjeljuje. Ne pretjerujte sa struganjem. Tvrda kože je obrambeni mehanizam stopala na mjestima koja su izložena trenju (pogotovo ako su vam stopala spuštena ili nosite užu obuću. Ukoliko previše kože ostružete, koža stopala će vaše uljepšavanje shvatiti kao napad te će se tvrda koža stvarati još brže kao bi obranila mjesto ‘napada’ turpijom.

Nakon odstranjivanja suvišne kože i zaglađivanja vrijeme je za dubinsko hranjenje.  Ulje i sol  pomiješajte u rijetku pastu i bogato  nanesite na stopala. Sol će napraviti piling, a ulje će nahraniti kožu. Umasirajte smjesu i isperite sol toplom vodom, bez brisanja ( kako nebi obrisali ulje ) na noge stavite male  vrećice za smrzavanje , obucite čarapice  i prespavajte. Ujutro kad se probudite, noge će vam biti divne, meke i nježne.