Journal.hr: Hit manikura za proljeće

 Uvijek je zanimljivo saznati koji će lakovi za nokte biti u modi iduće sezone, no želite li na višu razinu dovesti način na koji ukrašavate nokte, u obzir biste mogli uzeti novu hit manikuru koja je osvojila svijet. Sve je počelo s Njujorškim tjednom mode, kojeg su obilježile dotticure ili predivne točkaste manikure, s prirodnim noktima naglašenim tek tu i tamo kapljicom boje.

Dotticure, točkasta manikura 2

Kate Spade, Tjedan mode u New Yorku

Ovaj look vrlo je jednostavno kopirati i podjednako će ga voljeti minimalistice, kao i ljubiteljice manikura s malim pomakom. Poznati nail artisti sugeriraju da samo jedna točkica boje bude zvijezda vaše manikure, no točkicama se možete još više poigrati i njima oslikati cijelu površinu nokta. Kako rekreirati ovu hit manikuru, saznajte u nastavku.

  1. Oblikujte nokte, a turpiju obavezno povlačite uz nokat u jednom smjeru, kako bi spriječili njegovo listanje i pucanje.
  2. Potisnite kožicu oko nokta.
  3. Nanesite bazni lak.
  4. Nanesite odabranu boju na cijelu ploču nokta. Ovisno o efektu koji želite postići, kapljice laka nanosite različitim pomagalima na vlažan ili suh lak. Točkice kreirajte služeći se iglicom, čačkalicom, glavicom pribadače te našiljenom ili tupom običnom grafitnom olovkom.
  5. Manikuru završite nanoseći završni sjaj kako bi osigurali njenu postojanost.

Još nekoliko primjera dotticure – točkaste manikure pronađite u nastavku i inspirirajte se za svoj proljetni look.

Dijana Kokot za JOURNAL.HR