anticelulitne masaže

Masaža je jedan od najstarijih oblika komunikacije. Ona je učinkovita pomoć pri opuštanju, pomaže ublažavanju stresa, smanjuje napetost i bolove u mišićima, olakšava glavobolje , pomaže kod problema sa spavanjem, ali je i jedan od najučinkovitijih saveznika u borbi protiv omraženog celulita. Povijest nas uči da su stari Egipćani i Kinezi uživali u blagodatima masaže, a rimski i grčki filozofi i liječnici preporučivali su je nakon fizičke aktivnosti zbog njenih okrepljujućih svojstva za očuvanje duha i tijela. Tek krajem 18. stoljeća  i početkom 19 stoljeća masaža postaje popularna u Europi. Popularizirana je radom Šveđanina koji je neko vrijeme boravio u Kini, doktora Per Henrika Linga. U tom boravku razvio je svoju ”švedsku masažu” iz koje se kasnije razvijaju ostali stilovi uključujući i anticelulitnu masažu.

Masaža potiče cirkulaciju krvi, limfe i energije te se na taj način stanice čiste, njeguju i pune. Ona otklanja iz tijela otpadne tvari, razgrađuje celulit te dovodi tijelo i psihu u harmoniju. Ipak, najveća vrijednost masaže je u tome što se organizam budi i postaje sposoban sam rješavati svoje tegobe uključujući i celulit strujanjem energije koja se oslobađa i dovodi tijelo u stanje prirodne ravnoteže.

Poticanjem cirkulacije krvi i limfe, koža se napinje, čime se pojačava proces njezinog obnavljanja, odnosno jačaju se kolagenska vlakna koja koži daju elastičnost te čvrstoću, a pore se održavaju otvorenima (regulacija žlijezda znojnica i lojnica, čime se ujedno utječe i na proces vlaženja kože). Naime, širenjem krvnih žila poboljšava se cirkulacija krvi, čime kisik, anticelulitni preparati i ostale hranjive tvari brže i djelotvornije dospijevaju do svih stanica. Time se ujedno uspostavlja bolji rad limfnog sustava koji apsorbira i eliminira štetne tvari iz organizma. Međutim, za razliku od krvotoka, čija efikasnost ovisi o radu srca kao središnjeg organa, efikasnost limfnog sustava ovisi isključivo o razvijenosti muskulature. Zbog toga je važno istaknuti kako masaža pozitivno utječe na muskulaturu, obzirom da poboljšava napetost mišića, vraća pokretljivost i osigurava izlučivanje štetnih tvari iz organizma.

Masaža također izuzetno pozitivno djeluje i na živčani sustav, obzirom da izazvani dodirom milijuni receptora u koži šalju signale mozgu koji reagira poticanjem lučenja endorfina, hormona sreće i dobrog raspoloženja zbog čega masaža smiruje nervozu i smanjuje razinu štetnih (stresnih) hormona u organizmu. Baš kao kad u organizam unesete određene količine čokolade.

Konačno, redovita masaža regulira i probavu, obzirom da smanjuje tjeskobu i napetost izazvanu stresom. Naime, redovitom masažom pokreće se probavni sustav tako da se poboljšavaju i ubrzavaju procesi asimilacije i eliminacije, čime se otklanjaju problemi zatvora i nadimanja.

Celulit koji se opisuje kao „narančina kora“ nakuplja se na kukovima, bedrima, stražnjici, trbuhu i stražnjem dijelu nadlaktice. Kvrgavi i namreškani izgled celulita potječe od formiranog vezivnog tkiva koje masne stanice dijeli u odjeljke. Celulit nastaje kao posljedica nepravilnog načina ishrane, nedovoljnog kretanja, stresa, a može nastati i kao posljedica hormonalnog poremećaja.

Anticelulitna je masaža čvrsta, ponekad i bolna, usmjerena ja na ”razbijanje” celulita. Provodi se anticelulitnim uljem jedinstvene recepture koja udružuje više prirodnih ulja za njegu te izabrana eterična ulja koja pospješuju prokrvljenost kože među kojima svakako treba izdvojiti ulja slatkog koromača, bršljana, limuna, grejpa, ružinog drveta, lavande i ružmarina, te ulje pšeničnih klica i vitamin E. Ovaj kompleks eteričnih pomaže u razgradnji masnoća, aktivira rad limfnog sustava i pospješuje uklanjanje otrova iz tijela. Anticelulitno masažno ulje u kombinaciji sa drugim preparatima od kojih najviše cijenimo masažnu kremu koja potiče limfnu drenažu. na osnovi biljnih ekstrakata gvarane i bodljikave veprine te eteričnih ulja ružmarina, lavande, čempresa, borovice, geranija i crnoga bora daje izvrsne rezultae. Masaža ovim preparatima koji obiluju eteričnim i baznim uljima u pravim omjerima potiču prokrvljenost kože i protok limfe. Time se potiče lipoliza odnosno razgradnja masnoća, izbacivanje vode i drugih zaostalih produkata metabolizma. Istovremeno bogato opskrbljuje kožu hranjivim tvarima i svježom vlagom. Osim što masaža fizički djeluje na celulit ona povećava sposobnost kože za preuzimanje aktivnih sastojaka iz drugih proizvoda za uklanjanje celulita nakon masaže prilikom kućne njege. Nakon masaže koža je meka, elastična i glađa. Trebate li još koji razlog da se već danas odlučite suočiti sa celulitom te da konačno dobijete ovu bitku?

 

KONTAKTIRAJTE NAS ZA VIŠE INFORMACIJA

091 575 06 39

dijana@nokti.hr

Ulica Crvenog križa 35,Zagreb

2kat, zvono 056

www.nokti.hr