Lasersko uklanjnje dlaka

Lasersko uklanjanje dlaka je medicinsko kozmetički postupak kojim se svjetlosnom energijom diodnog lasera uklanjaju neželjene dlačice. Energija lasera prodire nekoliko milimetara u kožu kako bi se dosegnuo korijen i dlačica. Svjetlost lasera se u dodiru sa melaninom iz dlake pretvara u toplinsku energiju te se uslijed tog zagrijavanje (termolize) događa koagulacija krvi koja opskrbljuje matične stanice, dlaku i njen korijen, dlaka više nije opskrbljena hranjivim tvarima te raste još nekoliko dana i u konačnici ispada.

Značajke i razlike lasera i IPL uređaja

Oba uređaja koriste isto načelo stvaranja energije, no nikako nisu isti- koriste svjetlost odnosno optičku energiju koju pretvaraju u toplinsku u svrhu termolize kako bi spriječili daljnji rast dlačica.   Glavna razlika je u tehničkim karakteristikama samog uređaja i zrake koje emitiraju. Riječ laser je skraćenica ‘Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation’ što bi u slobodnom prijevodu značilo primjena koncentriranog snopa svijetlosti, dok skraćenica IPL označava intenzivno pulsirajuće svijetlo širokog snopa.

Dubina djelovanja lasera i IPL-uređaja ovisi o valnoj duljini i njihovoj svjetlosnoj zraci. Kod lasera zraka koja se imitira je svaki put ista- iste jačine i iste valne duljine, koncentriranija je te djeluje u dubinu, dok je kod IPL uređaja snop svjetlosti puno širi te zrake putuju različitom brzinom, smjerom i imaju različite valne duljine. Što je koža svjetlija, a dlaka tamnija postižu se bolji rezultati. Stoga se savjetuje prije tretmana ne boraviti na suncu i ne ići u solarije jer tamnija koža upija više energije te su rezultati slabiji i veće šanse za razvoj nuspojava u obliku crvenila ili otečenosti tretiranog područja. Laseri za razliku od IPL uređaja imaju bolje sisteme hlađenja, glava lasera kojom tretiramo određeno područje ima konstantnu temperaturu od 4 stupnja sto omoguće  gotovo bezbolne tretmane.

Zahvaljujući novim tehnologijama u radu koristimo tri vrste lasera riječ je o laseru Alexandrite, Yag Laseru i Diodom laseru. Svaki od njih ima određenu valnu duljinu na kojoj radi te ga je moguće jačinu maksimalno prilagoditi svakom području, foto tipu kože i subjektivnom osjećaju klijenta kojeg tretiramo

755nm Alexandrite Laser-Omogućuje snažniju apsorpcija energije melanina iz dlake, to ga čini idealnim za najširi raspon tipova dlake i boje – posebno svijetle boje i tanke dlake, s više površinskog prodiranja i posebno je učinkovit za površinsku dlaku u područjima kao što su obrve i gornja usna.

1064nm Yag Laser-Valnu duljinu 1064nm karakterizira niža apsorpcija melanina, što ga čini fokusiranim rješenjem za tamnije tipove kože. Istodobno 1064 nm nudi najdublju penetraciju u folikul dlake, omogućujući mu ciljanje korijena dlake i papile, kao i uklanjanje duboko fiksirane dlake u područjima kao što su vlasište i pazuh te je ovo najučinkovitija metoda uklanjanje dlaka.

808nm Diodni Laser-Klasična valna duljina laserskog uklanjanja dlačica od 808 nm, nudi duboku penetraciju u folikul dlake s visokom prosječnom snagom, velikom brzinom ponavljanja i velikim otvorom na aplikatoru od 2 cm sto osigurava brzi tretman. 808nm ima umjerenu razinu apsorpcije melanina što ga čini sigurnim za tamnije tipove kože. Njegove duboke penetracijske sposobnosti usmjerene su na sam folikul dlake. Zahvaljujući dubokom prodiranju u tkivo idealan je  za tretiranje ruku, nogu, bikinija, obraza i brade.

Do nedavno nisu postojale neke veće razlike između Lasera i IPL uređaja, ali sada možemo reći da laseri po najnovijim istraživanjima daju mnogo bolje i sigurnije rezultate dok nuspojave su svedene na minimum. Uz koncentrirani snop svjetla i ciljano tretiranje folikula potrebno je duplo manje tretmana za željeni učinak, nego upotrebom IPL-a. Najveći problem sa IPL-om je preširoki snop svijetla i loš sistem hlađenja pa su česte opekotine pogotovo kod tamnijeg tipa kože.

U literaturi se često spominje kako dlačice na području tretiranja treba obrijati 24 do 48 sati prije, međutim vi najbolje poznajete svoje tijelo. Dlačice idealne dužine su one koje osjetite pod prstima da su počele probijati van na površinu kože ,to je najbolji pokazatelj da dlaka raste i veća je vjerojatnost da ćemo ju tretirati u anagenoj fazi odnosno fazi rasta. Neke  dlake rastu brže, neke sporije te je u ovom koraku važna vaša procjena.  Dlake koje su tretirane voskom imaju tanji korijen te oslabljen folikul pa ih treba obrijati nekoliko puta prije tretiranja laserom kako bi korijen i folikul ojačali i bolje upili lasersku zraku, no u svakom slučaju trebalo bi proći minimalno 4 tjedna od zadnjeg čupanja dlačica voskom. 2 do 4 tjedna prije tretmana nije preporučljivo kožu izlagati suncu kako bi osigurali što veći kontrast između kože i dlake, također nije preporučljivo koristiti sredstva za samotamnjenje, dok je zabranjeno koristiti BHA i AHA kiseline. Na sam dan tretmana koža mora biti čista i bez šminke, kreme, parfema ili dezodoransa.

Prije samog tretmana se obavljaju konzultacije kako bi se utvrdilo stanje područja kojeg želimo tretirati. Tretman laserom se izvodi isključivo na zdravoj koži, dok su neke od kontraindikacija ; tetovaže na području tretiranja, upalne akne (korištenje antibiotika za liječenje akni 2-4tjedna prije postupka) , agresivni tretmani protiv celulita(2-4 tjedna prije postupka), trudnoća, dijabetes, epilepsija, ugrađen pacemaker i svježi ožiljci na području koje želimo tretirati.

Nakon što se klijent smjesti na ležaj, na kožu nanosimo hidrogel, dok oči štitimo naočalama. Glavu  lasera prislanjamo na kožu i pomičemo ju preko područja koje se tretiramo. Glava aplikatora je na dodir hladna, što omogućuje ugodan osjećaj tijekom tretmana. Normalno je osjetiti bockanje i peckanje prilikom postupka dok na područjima gdje su dlake gušće i tamnije taj osjećaj žarenja može biti  jači. Nastavak za hlađenje ima i blago anestetsko svojstvo zahvaljujući kojem su osjetljiva područja tretirana relativno bezbolno, a većina klijenata dobro podnosi tretman.

Nakon tretmana koža može biti blago crvena, zabranjeno je izlaganje suncu, solariju te nije preporučljivo koristiti agresivnu kozmetiku, dok se između tretmana dlačice smiju isključivo brijati.

 

Kartice

-30% za gotovinu

Cijele noge+ prepone

1500,00kn

1050,00kn

Cijele noge+ brazilska

1800,00kn

1260,00kn

Brazilska depilacija

600,00kn

420,00kn

Depilacija prepona

450,00kn

315,00kn

pazusi

450,00kn

315,00kn

Pola ruku

600,00kn

420,00kn

Cijele ruke

800,00kn

560,00kn

Potkoljenice

800,00kn

560,00kn

Nadkoljenice

900,00kn

630,00kn

Brada/nadusnice

300,00kn

210,00kn

Vrat

500,00kn

350,00kn

Leđa

1500,00kn

1050,00kn

Ramena

700,00kn

490,00kn

Lice

1000,00kn

700,00kn

Trtica

500,00kn

350,00kn

 

 

 

 

 

KONTAKTIRAJTE NAS ZA VIŠE INFORMACIJA

091 575 06 39

dijana@nokti.hr

Ulica Crvenog križa 35,Zagreb