EVo2 by Bio Sculpture

EVO2- MANIKURA UZ KOJI NOKTI DIŠU

 

Sve češće u njezi lica i tijela biramo zdravije proizvode, no kada je riječ o njezi ruku i noktiju kao da na to obraćamo manje pozornosti. Mnogo puta smo govorili o tome kako treba paziti prilikom izbora salona i materijala za nokte te kako nije bitna samo boja koju nanesete nakon manikure.  Znate li da od sada na tržištu možete pronaći materijal koji štiti i hrani vaše nokte dok ujedno imate savršenu manikuru? Trajni lakovi koji osiguravaju cirkulaciju kisika i vlage prema ležištu i sprečava razvoj bakterija i gljivičnih oboljenja na noktima? Gel i trajni lak koji su cruelty free, koji su bio proizvod te su veganski? Vrijeme je da upoznate EVO2 jer kako smo već bezbroj puta ponovili samo zdravi nokti su lijepi nokti.

Naučili smo da je nokat rožnata tvorevina kože. Osnovna namjena noktiju je zaštita živaca na vrhovima prstiju na rukama i nogama od oštećenja ili ozljeda. Stanice nokta su poredane u slojeve pa ploča na vertikalnom presijeku izgleda kao zid od cigle koji ako nije dobro učvršćen nokatnom tvari postaje osjetljiv, sklon pucanju i listanju. Među grupama oroženih stanica često su uloženi mjehurići zraka koji se na noktima vide kao bijele mrlje.  Bijele mrlje mogu biti i posljedica nekog stresa i vrlo lako se može odrediti kada je on doživljen kada znamo da nokat mjesečno raste  3-5 milimetara . Povremeno, nekoliko bijelih točkica na noktima može uzrokovati alergijska reakcija na proizvod korišten na noktu, kao što je lak za nokte, učvršćivač noktiju ili odstranjivač laka za nokte.

Često dobivamo upite trebaju li se nokti odmarati od tretiranja gelom, akrilom ili trajnim lakom, naš odgovor je uvijek isti, ukoliko ste sigurni da je materijal na vašim noktima kvalitetan te vjerujete svojoj manikerki, nokte nije potrebno odmarati. Zašto su nokti krhki i lomljivi nakon geliranja ili trajnog laka? Postoji nekoliko razloga no najčešće je ploča nokta previše istanjena turpijanjem te je nokat dehidriran predugim natapanjem u acetonu prilikom skidanja trajnog laka ili korištenja kiselinskih primera.

 

Evo2 se nanosi i skida na najnježniji mogući način uzimajući u obzir stanje svakog nokta pojedine ruke te se maksimalno prilagođava klijentu. Ne koriste se primeri niti grube turpije. Uz Evo2 je nokte moguće njegovati na prirodnu dužinu sa ili bez boje, moguće je nokte produljiti tipsom, šablonom ili pak svilenom trakom koja maksimalno pruža čvrstoću krhkim noktima. Također je moguće nadograditi jedan nokat ili sanirati oštećenja na rubovima noktiju gdje je najčešće narušena stabilnost zbog nestručnog turpijanja. Evo2 manikura je jedina manikura koju ćete od sada željeti na svojim noktima.

Za zdravlje nokta je od ključne važnosti ravnoteža kisika i vodene pare. Kada je nokat prekriven umjetnim materijalom može biti podložan dehidraciji i gljivičnim infekcijama. Keratin- protein koji čini većinu sastava nokta, omogućava prijenos kisika i vodene pare, čime se hrani koža i njegovo ležište te se ubijaju anaerobne bakterije. Oksidirajuća baza Evo2 usavršena je kako bi oponašala taj proces poboljšavajući izmjenu kisika i vodene pare te iako je molekula vode veća molekula od molekule kisika, mnogo je manja od razmaka u mikroskopskoj strukturi osušene nove revolucionarne Evo2 Oxy baze, čime se omogućava kretanje molekula vodene pare površinom prirodnog nokta. Osim cirkulacije vodene pare i kisika koja omogućava noktu da diše , posebnost Evo manikure je baza natopljena je vitaminom E i A, koji nakon sušenja u LED lampi dolaze na površinu nokta. Niti jedan Evo2 proizvod (baza, boja i sjaj) ne sadrži organska otapala, dehidrirajuće premaze i veziva te ne sadrži štetne kemikalije poput DBP-a, toluena, formadehida, formadehidne smole i kamfora. Još uvijek niste sigurni trebate li probati ovu manikuru i zamijenit postojeću? Evo2 je jedan od rijetkih soak off proizvoda za nokte koji ima ISO certifikat kojim je klinički dokazana sposobnost cirkulacije zraka potrebne za zdravi rast nokte te koji garantira medicinsku ispravnost proizvoda. Započnite novu godinu dobrom odlukom – odaberite ljepotu i zdravlje, bez kompromisa.