HENNA BROWS – kaniranje obrva

U mnogim kulturama biljka kana se koristi od davnina za bojanje kose, kože, noktiju te predmeta od kože i vune, no njena primjena tu ne staje. Drevni postupak bojenja kanom opet je in i to ni više ni manje kana se koristi za bojanje obrva. Ako ste u skupini koja se unazad nekoliko godina previše zaigrala pincetom,a ne pada vam na pamet trpiti bol microblading tehnike popunjavnja obrva,  onda je kaniranje obrva savršena, bezbolna metoda  definicije i popunjavanja obrva – i to zbog nekoliko razloga. Kana je prirodna- dobiva se iz istoimene biljke, na dlačici ostaje dulje od klasične boje za obrve, ali prima se i za kožu pa se ostvaruje tatoo efekt -što nam je važno ukoliko na nekim mjestima imamo rupe zbog prekomjernog čupanja dlačica, vrlo je intenzivna pa djeluje efektno i uza sve to hrani dlačice koje su vidljivo sjajnije nakon postupka.

 

Sam postupak bojanja je potpuno bezbolan i relativno kratko traje dok tretman osim bojanja uključuje i dodatne procese kao sto je šišanje obrva , oblikovanje obrva voskom, čupkanje pincetom ta mazanje obrva uljima koja ojačavaju i hrane korijen dlake- sve u svrhu postizanja savršenog luka obrve  koji definira čitavo lice.

Prilikom dolaska u salon kozmetičarka će vam postaviti mnoštvo pitanja, a sve u svrhu određivanja postupka rada koji je isključivo individualan. Kana dolazi u obliku praha u desetak nijansi koje se mogu koristiti samostalno ili njihovim međusobnim miješanjem postižemo savršenu nijansu. Vrlo je važno prije tretmana utvrditi stanje i tip kože, te vaše make up navike. Ukoliko make up nanosite svakodnevno, obrve bi trebale ipak biti malo izražajnije. Prije nanošenja kane obrve se definiraju, odnosno iscrtavaju olovkom i bijelom pastom kako bi ih vi mogli još jednom vidjeti  prije bojanje i procijenit jeste li zadovoljne lukom, oblikom te njihovom debljinom. Nakon vaše potvrde kozmetičarka kanu miješa sa aktivatorom koji uz vodu sadrži i hranjive tvari te ju unutar linija nanosi na vaše obrve i kožu. Kana nakon nanošenja djeluje od 5 do 15 minuta nakon čega se ispire vodom. Oblikovanje obrva voskom i pincetom radimo tek nakon skidanja boje kako kana ne bi ulazila u otvorene pore i izazvala crvenilo. Za kraj kozmetičarka će vaše obrve namazati uljem, a u kana efektu na svojim obrvama uživati će te 4 do 6 tjedana. Spomenuto vrijeme ovisi o brzini rasta dlačica i masnoći kože. Ovaj tretman u ljetnim mjesecima najčešće se kombinira sa lash liftom kako bi korištenje make upa prilikom nesnosnih vrućina bilo svedeno na minimum.